joi, 28 iunie 2012

ŞTIRI SPORTIVE



        Bunicul a venit la oraş şi s-a bucurat când a văzut că nepoata are mai multe posturi Tv. decât are el acasă :
-         Acum aflu, în sfârşit, toate ştirile din sport. Din fotbal, din handbal, din box. Tot ce vreau o să aflu.
La un post Tv. se anunţă că :
“ În zece minute după jurnal, revenim cu ştirile sportive.”
Bunicul anunţă pe toată lumea din casă :
-       Acum vreau linişte. Cât timp mă uit la sport, vreau să nu mă deranjeze nimeni. Vreau să aflu tot, cine cu cine a jucat, cine a câştigat, cine a dat gol. Tot.
« Ştirile sportive. Fotbaliştii echipei … au fost surprinşi de paparazzi, la discotecă, cu o seară înaintea meciului. Se crede că au consumat băuturi alcoolice. »
-         Înaintea cărui meci ? Ce echipe au jucat ? Şi cine a câştigat ? Care a fost scorul ? întreabă zadarnic bunicul.
« Soţiile fotbaliştilor X şi Y s-au întâlnit la o cafea în Mall, unde au stat mai mult de două ore şi au făcut schimb de reţete de slăbit. »
« Handbalista Z a fost văzută ieri la Spital, unde a mers în vizită la soacra sa, care a fost operată de apendicită. Acum soacra se simte bine şi ne va da un interviu când se va reface complet. »
-           Ei, bunicule, ai aflat ştirile sportive ?
-     Am aflat că fotbaliştii au mers la discotecă, am aflat că poate s-au şi îmbătat, că soţiile unor fotbalişti au mers la Mall să bea cafea şi că soacra unei handbaliste a fost operată de apendicită şi se simte bine. Dar nici un cuvânt despre cine cu cine a jucat, cine a câştigat, cine a dat gol ! Nimic !
-          Bunicule, ai prea multe pretenţii şi matale.
« Ştirile sportive continuă. Fotbalistul N a fost părăsit de prietenă şi se pare că şi-a găsit o nouă prietenă. De data asta, brunetă. Frumoasa brunetă, înainte, a fost prietena cântăreţului de manele P. »
« Handbalistele D şi S au fost văzute ieri, ieşind dintr-un bar. Erau însoţite de un necunoscut. Păreau că se ceartă. Nu ştim motivul. »
« Fotbalistul V a fost văzut cu un ceas nou în valoare de câteva zeci de mii de euro. Încă nu am aflat de unde l-a cumpărat. »
« Prietena fotbalistului C şi-a cumpărat o maşină nouă, foarte scumpă, de culoare roşie. Înainte avea o maşină verde. Ştirile sportive s-au încheiat. »
Bunicul e de-a dreptul revoltat :
-    Astea au fost ştiri sportive ?!!!               (L. 09.08.2010).       (Schiţă extrasă din vol. "Ţara păcălelilor", cap. "Despre oameni cinstiţi", autor Gabriela Morar).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu