vineri, 22 iunie 2012

SUFLǍ ÎN LUMÂNARE !


                Gigel are cinci ani şi la fiecare aniversare a lui, părinţii dau petrecere. Evident, cu tort şi lumânări. Şi evident, lui Gigel i se spune : Pune-ţi o dorinţă şi suflă în lumânări”. Iar Gigel crede că de fiecare dată când vede o lumânare aprinsă, trebuie să-şi pună o dorinţă şi să sufle în lumânare până când se stinge.
                Aşa a procedat Gigel, când părinţii l-au dus la Biserică, unde Gigel şi-a pus multe dorinţe, căci erau multe lumânări. Dar părintele cred că s-a supărat un pic. De asemenea, săptămâna trecută, la o înmormântare, Gigel a fost tare bucuros când a văzut lumânările. Nimeni nu l-a putut opri să-şi pună dorinţe.
                Aseară s-a întâmplat iar ceva. Gigel a căzut şi s-a lovit la frunte. Părinţii l-au dus urgent la medic. Au intrat în cabinet şi ca la comandă, tocmai când medicul se pregătea să-i vadă fruntea, energia electrică s-a oprit, cabinetul a rămas  în beznă. Medicul a aprins o lumânare şi a apropiat-o de fruntea lui Gigel. Iar Gigel şi-a pus o dorinţă şi a suflat în lumânare.            (Schiţă extrasă din volumul „Unde nu-i cap, paloşul nu-l taie”, capitolul II : "Unde capul se pleacă, e vai de picioare", autor Gabriela Morar).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu