marți, 5 februarie 2013

CONFLICT DE INTERESE ???!



CONFLICT  DE  INTERESE ???!

Era foarte slab la carte. Părinţii i-au spus :  " Nu eşti bun de nimic. La carte eşti foarte slab, iar la muncă fizică, strici tot ce atingi. Mereu ai fost, ba corigent, ba repetent. Ne-am săturat ! Nu mai mergi la şcoală. Intri în politică. Ce dacă ai numai opt clase ? Ai totuşi 20 de ani. Mai faci tu şcoală la  ‘fără frecvenţă’ ".
Acestea fiind zise, părinţii, au studiat niţel partidele, au pus ochii pe unul care părea mai de viitor şi s-au prezentat cu o propunere de sponsorizare, cu condiţia ca şi partidul să aibă grijă de fiul lor. Partidului i-a convenit propunerea, căci sponsorizarea era consistentă. Băiatul şi-a continuat studiile, cu chiu, cu vai, la  ‘fără frecvenţă’, şi după nişte ani s-a ales cu o diplomă. A reuşit să termine liceul pe la treizeci şi ceva de ani. S-a înscris chiar şi la o facultate, din acelea fără prea mari pretenţii, apoi a candidat pentru o funcţie înaltă, de deputat. Dorinţa i s-a îndeplinit, a ajuns deputat.
Văzând că i se deschid multe uşi, s-a gândit să profite cât mai mult, şi şi-a luat încă o activitate, din vina căreia, mai târziu a fost acuzat de ‘conflict de interese’. El a spus :
-   Nu e deloc adevărat ! Afacerile mele nu sunt deloc în conflict, dimpotrivă, chiar se pupă foarte bine ! Se poate spune chiar că afacerile şi interesele mele sunt în concubinaj şi în curând va fi chiar căsătorie de interese, dar conflict de interese, nicidecum.          (Schiţă extrasă din vol. « Ne merge bine », autor Gabriela Morar).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu