miercuri, 9 decembrie 2015

NU MAI UCIDEŢI BRAZII DOAR PENTRU CĂ VIN SĂRBĂTORILE

NU MAI UCIDEŢI BRAZII DOAR PENTRU CĂ VIN SĂRBĂTORILE

Lăsaţi brazii să trăiască ! Nu-i mai ucideţi ! Nu mai distrugeţi plămânii Planetei, voi cei ce nici măcar nu sunteţi capabili să iubiţi aceşti copaci pentru frumuseţea lor. Dacă aţi fi iubitori de natură, aşa cum vă pretindeţi, nu aţi putea să o distrugeţi ! V-ar durea sufletul. Dar voi vă iubiţi doar pe voi şi banii pe care îi puteţi câştiga, distrugând plămânii Planetei.
IUBIŢI NATURA ! NU O MAI DISTRUGEŢI ! Altfel Planeta, minunata Planetă Albastră se va apăra şi ea cum va putea. Şi n-o să vă placă ! Vor fi tot mai multe fenomene extreme : inundaţii, secetă, vijelii, furtuni, poluare. Pământul se va surpa cu casele voastre cu tot, case pe care le-aţi construit din banii obţinuţi din defrişări.
Parlamentarilor care nu prea au idei de proiecte de legi inteligente şi folositoare pentru Planetă, le sugerez un proiect de lege prin care coniferele şi toate răşinoasele care sunt verzi tot anul, să se bucure de aprecierea pe care o merită, iar cei ce îndrăznesc să ucidă un asemenea copac să fie consideraţi criminali şi pedepsiţi foarte aspru. Respectiv, câţi ani avea copacul ucis, atâţia ani de închisoare să primească ucigaşul. Coniferele cresc foarte încet. Un brad sau un pin în zece ani abia creşte cam 1,5 – 2 metri. Deci un infractor care ucide un asemenea copac (care pentru a ajunge la 1,5 metri înălţime, s-a chinuit vreo 10 ani), ar merita să primească măcar 10 ani de închisoare. Iar dacă a ucis doi asemenea copaci, doi ani de închisoare. De la trei copaci ucişi, criminalul să primească închisoare pe viaţă.
Iar candidaţii la funcţia de primar să se oblige, ca imediat după intrarea în pâine (dar numai primăvara şi toamna), să înceapă împădurirea în jurul oraşelor şi în interiorul oraşelor, pentru că orăşenii au început să se cam sufoce, de când nişte capete goale de la primării au distrus brazii şi pinii din parcuri, plantând în locul lor, pe bani grei, nişte foioase, ca vai de ele, care au frunză verde doar cinci luni pe an. În rest, şapte luni pe an au doar crengi goale.
Ecologişti în ţara asta nu ştiu dacă mai avem, pentru că dacă am avea, brazii n-ar mai fi ucişi.
Există brazi arficiali pentru împodobit şi sunt foarte frumoşi şi îi poţi folosi mulţi ani. Cine vrea miros de cetină în casă, poate să-şi ducă o crenguţă, nu să ucidă un copac. Nu ştiu de ce ar vrea cineva asta, pentru că brazii au un miros plăcut cât timp sunt vii, după ce sunt ucişi, dacă-i duci în casă, parcă miroase… ca la mort.
Dacă cineva nu poate petrece sărbătorile fără brad natural în casă, există brazi la ghiveci. Din nou, aici am avea nevoie de lege care să-l oblige pe cel ce cumpără un asemenea brad, să-l planteze sau să îl predea cuiva care să-l planteze. Să se semneze un act prin care cumpărătorul să-şi ia această obligaţie, în caz contrar fiind aspru sancţionat. Sau ar putea fi vorba doar de un contract de închiriere a acestor brazi, urmând apoi să fie vânduţi şi plantaţi.
Dacă mai continuaţi să ucideţi aceşti superbi copaci, în curând n-o să mai aveţi cui să-i cântaţi : “O, brad frumos, cu cetina tot verde”. Sunt foarte frumoşi şi au cetina verde sau argintie sau verde-albăstruie, cu condiţia să fie lăsaţi să trăiască. Altfel, o să cântaţi : "O, mortule, ce veşted eşti".
 NU MAI UCIDEŢI BRAZII ! LǍSAŢI-I SǍ TRǍIASCǍ ! Dacă vă pasă de voi şi de Planetă ! Dacă nu, sunteţi doar nişte paraziţi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu