marți, 1 decembrie 2015

1 DECEMBRIE. ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

1 DECEMBRIE

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI






            Dragă Românie, azi, de ziua ta, îţi doresc să fii frumoasă şi bogată aşa cum meriţi.
Dumnezeu ţi-a dat de toate : munţi bogaţi, dealuri şi câmpii roditoare, râuri, mare, păduri.
Dar aş vrea să-ţi dea şi conducători cinstiţi, care să ştie să-ţi aprecieze valorile, nu să le distrugă aşa cum se întâmplă de vreo 26 de ani.
Îţi doresc, dragă Românie, să te scuturi bine de tot şi să dai de pământ cu toţi ticăloşii care ţi-au făcut mult rău. Să dai de pământ cu cei ce ţi-au distrus pădurile şi parcurile, fără să le pese că-ţi distrug plămânii.
Să nu le mai dai voie niciodată să ocupe vreo funcţie din care să poată lua decizii împotriva ta. Dar pentru asta, dragă Românie, va trebui, ca indivizilor care şi-au bătut joc de tine şi de bietul popor, să nu le mai dai voie să facă parte din nici un partid politic. Pentru că, până la urmă, tot partidele îţi vor decide soarta.
Îţi doresc ca măcar de acum încolo să ai o justiţie corectă, care să-i tragă la răspundere pe cei ce au adus poporul la sapă de lemn. Acum vedem că cei mai mari răufăcători ai tăi, dragă Românie, sunt bine-mersi, în timp ce la închisori au ajuns patroni de televiziuni şi oameni din domeniul sportiv, de parcă ei au distrus industria şi au închis spitale, şcoli. De parcă ei au distrus cultura pentru ca membrii de partid semi-analfabeţi să o populeze, iar banii culturii să ajungă la nişte capete goale. Unii dintre paraziţii din cultură (sigur au carnet de membru de partid) se pretind chiar scriitori ! Doamne ! Nu numai că nu sunt capabili să scrie cărţi (pentru asta trebuie să fii înzestrat cu talent şi trebuie să te educi încă din copilărie şi abia după zeci de ani de educaţie, începi să scrii – abia atunci când talentul dă prea mult pe afară), dar nu ştiu nici măcar să scrie după dictare !
Îţi doresc, dragă Românie, ca cei ce-ţi conduc destinele, să înţeleagă ce importantă e cultura, să înţeleagă un lucru simplu : nişte indivizi care nu ştiu să scrie după dictare nici măcar cinci rânduri, n-au ce căuta în cultură ! Nici în Parlament, nici la primării, nici pe altă funcţie de decizie. La mătură cu ei !
Îţi doresc, dragă Românie, ca numai oameni cinstiţi, bine-intenţionaţi şi competenţi să-ţi mai conducă destinele, ca să nu mai avem motive să spunem că a fost în zadar sacrificiul părinţilor noştri care şi-au dat viaţa sau sănătatea pentru tine – în revoluţii şi războaie (ştiu personal cum este să ai sau să fi avut un părinte a cărui sănătate a fost grav afectată în al doilea război mondial).
La final, dragă Românie, să nu te superi fiindcă azi, de ziua ta, ţi-am amintit de ticăloşii care te parazitează, dar îţi doresc prea mult să scapi de ei.



LA MULŢI ANI, ROMÂNIA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu