vineri, 3 noiembrie 2017

OUĂLE POLITICIENILOR



Nu știu la alții cum e, dar... știu cum e la noi. La noi, cei ce decid destinul patriei au două necazuri mari : mărimea și numărul. Ce mărime și ce număr ? Mărimea și numărul ouălor. Sunt nemulțumiți că sunt prea mici și prea puține. Mărimea ca mărimea, că ce poți face ? Cum e, așa e. Dar numărul ? Ei vor mai multe, nu sunt mulțumiți cu câte... le-a dat Domnul. Din partea mea poate să le dea și 100 de bucăți per căciulă, că doar nu le port eu.
Câteva cazuri despre asemenea... necazuri :
Primul (ne)caz. Tonul nemulțumirii l-a dat un nene ministru în urmă cu vreo 10, 12, 13 ani. Dumnealui a mers în piață și s-a certat cu țăranii pentru că ouăle nu aveau mărimea dorită de domnul sinistru. Pardon, domnul ministru, vreau să spun. Eu cred că era invidios pe țărani că aveau ouă mai mari decât dânsul și de aia a găsit nod în papură. Întrebări pentru domn sinistru : ce vină aveau țăranii dacă ouăle lui erau mici ? Și de unde să fi ghicit cineva ce idei geniale pot să-i vină unui ministru ? Că dacă ghiceau poate rezolvau cumva problema. Dar ei nu erau ghicitori, ci muncitori cinstiți. Adică, din aceea în care dă orice măgar cu copita, știind că ei n-au timp nici să se apere.
Al doilea (ne)caz. Nenea ex-premier Bombonel a spus clar și la obiect :
Număra-mi-ați ouăle !” . Ei, mare problemă ! Un ou, două ouă. Gata, le-am numărat. Sunt toate !
Al treilea (ne)caz. Recent, nenea V. Hoțganian (hai, că-l știți, nenea acela simpatic, care poartă o prea-frumoasă chelie deasă) vrea să ne ia toate ouăle. Oare de ce îi trebuie așa multe ? Ce să facă cu ele ? Nu-i ajung câte are ? Treaba asta a generat scandal în unele familii. De exemplu, soțul Savetei i-a spus Savetei : „Auziși, Saveto, că domnul ăla de la tv., ăla ce poartă o frumoasă chelie deasă, ne vrea ouăle ?” Și Saveta, ca o năroadă, zice că : „Pagubă-n ciuperci ! Dacă arată mai bine decât tine, nu mă deranjează !” Să vezi scandal, după aceea. Cine plătește, oalele, adică, ouăle sparte ?     (Actualitatea acidă, autor Gabriela Morar).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu