miercuri, 22 noiembrie 2017

MAFIA APEI – ALBA IULIA

MAFIA APEI – ALBA IULIA

 Până când le mai permitem mafioților de la APA SA Alba Iulia să emită FACTURI FALSE ?
Le este lene să vină să citescă contoarele, preferă să emită facturi în care consumul este supra-estimat după cum le convine lor, MAFIOȚILOR DE LA APA SA ALBA-IULIA !!!
Nimeni nu îi ia la întrebări pe jegoșii ăștia împuțiți ?!
Alo, mai e cineva prin România care să-i verifice pe mafioții jegoși care emit FACTURI FALSE SUPRA-ESTIMATE ?!
Alo, cei trei trandafiri roșii, de ce credeți că vă votează poporul ?
Ca să-i puneți cu botul pe labe pe jegoșii portocalii și galbeni-albaștri ! Sau v-ați dat cu ei ?
Dacă nu faceți nimic, mai pupați voi voturi !


Citește și :



PREA MULTE HOȚII FACE FIRMA DE APĂ !!!

PREA MULTE HOȚII FACE FIRMA DE APĂ !!!


În primul rând, apa nici nu ar trebui plătită pentru că ne-o dă Doamne. La fel ca aerul. Nici un partid politic nu deține FABRICĂ DE APĂ. Dacă Doamne ne-o dă gratis, atunci de ce o plătim ? Normal ar trebui să plătim o sumă anuală foarte mică, câțiva lei pentru întreținerea conductelor, bazinelor colectoare, pentru dezinfectare, pentru probe de laborator. Câțiva lei pe an, pentru fiecare locuință, acesta ar fi prețul corect, așa cum este în comunele și în orașele mici unde nu a înflorit mafia politică. (Mafie care ar fi în stare să ne taxeze chiar și pentru consumul de aer, deși unii dintre noi am plantat copaci care ne dau oxigen, nu numai nouă, celor harnici, care plantăm copaci, ci și mafioților puturoși de politicieni care au ucis brazi seculari. Mafioții draxxxxx !)
În al doilea rând, mafioții sunt extrem de leneși. Le este foarte lene să vină să citească contoarele. Și uite-așa timp de 2-3 ani îți trimit facturi (în fiecare lună !) cu estimări după cum îi taie capul, ori prea mari, ori prea mici. Dacă sunt exagerat de mari, adică se facturează pentru o lună cât consumi într-un an, ce ar trebui să faci ? Să plătești ? După mintea lor, da ! Pentru că ei sunt de părere că s-au întâlnit hoții cu proștii !
În al treilea rând, nu ar trebui să plătim pentru canal, aceeași cantitate de apă cu cea consumată, că doar nu merge toată apa consumată în canal, dimpotrivă, cea mai mare parte merge în grădină, în cazul celor ce locuim la case. Cei ce locuim la case și avem copaci, contribuim la purificarea aerului orașelor și ar trebui ca Sfânta Primărie (care deține firmulița de apă) să ne răsplătească pentru beneficiile aduse orașului, prin plantarea de copaci. Și, evident, e un motiv în plus, (pe lângă ceea ce am spus în primul aliniat), pentru care nu ar trebui taxat acest consum, care oricum, e foarte mic. Că doar nu irigăm ogoare !
În al patrulea rând, după cum am tot scris în ultimii ani (se poate vedea pe blog), nu ar trebui să plătim pentru că plouă. Adică apa de ploaie, care cade pe casa cetățeanului. Și aici Sfânta FIRMĂ DE APĂ aparținând Sfintei Primării, te șmecherește cât poate de bine. De exemplu, consideră că tot spațiul tău e spațiu construit de pe care curge apa de ploaie în canalizarea lor. Iar prețul e apropiat de al apei potabile. Dacă ai, să zicem per total, cu grădină și curte, 400 de metri patrați, și hoții de la apă, vor trece tot acest spațiu, la spațiu construit, deși poate ai doar 50 de metri patrați de spațiu construit și nici de pe ăia 50 de metri nu curge toată apa în canaliare, ci mare parte merge în grădină.
Deci :
  • Plătești apă potabilă cât vor ei, nu cât consumi tu;
  • Plătești pentru apa de canalizare aceeași cantitate cu apa potabilă facturată, (nu consumată), chiar dacă o parte ai folosit-o la grădină, la ghivecele de flori, etc., și nu a ajuns în canalizare;
  • Plătești pentru apa de ploaie care cade pe locuința ta, iar dacă te pot fraieri, plătești pentru toată apa ce cade pe terenul tău, considerând ei, că toată apa asta ajunge în canalizare.
    Tarifele pentru cele trei ape facturate : apă potabilă, apă menajeră ce ajunge în canalizare și apă de ploaie, sunt aproape egale. Și foarte mari !
    ARE CINEVA GRIJĂ DE CETĂȚEANUL CINSTIT, ÎN ȚARA ASTA ?
Unde să depună reclamații cetățeanul cinstit, împotriva celor ce emit facturile umflate la utilități (nu numai la apă) ? La Protecția Consumatorului ? Dar acolo lucrează subalternii politicienilor mafioți care ne umflă facturile. Ce pot ei să facă împotriva șefilor lor ? Trebuie să-și slujească șefii !
Unde să depunem reclamații, când ei fac legi favorabile hoților ?
La Alba-Iulia, firma de apă este a Primăriei, iar Primăria este a Partidului. Partidului Dezastrelor. Iar cetățenii cinstiți sunt ai nimănui.
Aici se știe, mafia e veche, a prins rădăcini foarte adânci. De prea mult timp Partidul portocaliu al Dezastrelor, violează orașul. Chiar dacă și-a schimbat numele și culoarea. Aceeași Mărie, cu altă pălărie. Partide de opoziție nu există. Cei din Partidul Dezastrelor, sau cum s-o mai fi numind el, sunt mână-n mână cu Partidul galben-albastru al Nulităților și Lichelelor. Iar Partidul celor trei trandafiri roșii, nu pare să existe.
Deci, cine îl apără pe cetățeanul cinstit, care vrea să plătească doar atât cât datorează, nu mai mult ? Cine îl apără ? În mult bârfita Epocă de Aur, dacă un cetățean era nemulțumit de ticăloșii de la Primărie, făcea reclamație la județ, la Partid și problema i SE REZOLVA URGENT !
Dar acum ? Mai face cineva dreptate în țara asta ? Mai există vreo instituție sau partid care să apere cinstea ? NU !!!
ARE CINEVA GRIJĂ DE CETĂȚEANUL CINSTIT, ÎN ȚARA ASTA ? EXISTĂ VREO SOLUȚIE ?
Da, știu, rugăciunea la Doamne-Doamne. E singura soluție. Și unii nici nu bănuiesc ce eficientă este această soluție ! (Actualitatea acidă, autor Gabriela Morar).


vineri, 3 noiembrie 2017

OUĂLE POLITICIENILOR



Nu știu la alții cum e, dar... știu cum e la noi. La noi, cei ce decid destinul patriei au două necazuri mari : mărimea și numărul. Ce mărime și ce număr ? Mărimea și numărul ouălor. Sunt nemulțumiți că sunt prea mici și prea puține. Mărimea ca mărimea, că ce poți face ? Cum e, așa e. Dar numărul ? Ei vor mai multe, nu sunt mulțumiți cu câte... le-a dat Domnul. Din partea mea poate să le dea și 100 de bucăți per căciulă, că doar nu le port eu.
Câteva cazuri despre asemenea... necazuri :
Primul (ne)caz. Tonul nemulțumirii l-a dat un nene ministru în urmă cu vreo 10, 12, 13 ani. Dumnealui a mers în piață și s-a certat cu țăranii pentru că ouăle nu aveau mărimea dorită de domnul sinistru. Pardon, domnul ministru, vreau să spun. Eu cred că era invidios pe țărani că aveau ouă mai mari decât dânsul și de aia a găsit nod în papură. Întrebări pentru domn sinistru : ce vină aveau țăranii dacă ouăle lui erau mici ? Și de unde să fi ghicit cineva ce idei geniale pot să-i vină unui ministru ? Că dacă ghiceau poate rezolvau cumva problema. Dar ei nu erau ghicitori, ci muncitori cinstiți. Adică, din aceea în care dă orice măgar cu copita, știind că ei n-au timp nici să se apere.
Al doilea (ne)caz. Nenea ex-premier Bombonel a spus clar și la obiect :
Număra-mi-ați ouăle !” . Ei, mare problemă ! Un ou, două ouă. Gata, le-am numărat. Sunt toate !
Al treilea (ne)caz. Recent, nenea V. Hoțganian (hai, că-l știți, nenea acela simpatic, care poartă o prea-frumoasă chelie deasă) vrea să ne ia toate ouăle. Oare de ce îi trebuie așa multe ? Ce să facă cu ele ? Nu-i ajung câte are ? Treaba asta a generat scandal în unele familii. De exemplu, soțul Savetei i-a spus Savetei : „Auziși, Saveto, că domnul ăla de la tv., ăla ce poartă o frumoasă chelie deasă, ne vrea ouăle ?” Și Saveta, ca o năroadă, zice că : „Pagubă-n ciuperci ! Dacă arată mai bine decât tine, nu mă deranjează !” Să vezi scandal, după aceea. Cine plătește, oalele, adică, ouăle sparte ?     (Actualitatea acidă, autor Gabriela Morar).